Відповіді на типові запитання.

Що мені потрібно, щоб офіційно і легально працевлаштуватися в Польщі?

Для того, щоб офіційно і легально працевлаштуватися в Польщі Вам необхідні будуть наступні документи:

  • дійсний закордонний паспорт;
  • відкрита національна робоча віза типу D;
  • оригінал запрошення на роботу Oświadczenie або Zezwolenie;
  • медична страховка.

 Як оформити закордонний паспорт?

Ви можете оформити закордонний паспорт самостійно або звернутися до допомоги посередників.

Щоб оформити закордонний паспорт самостійно, потрібно:

  • Особисто подати пакет документів до відділення міграційної служби УМВС (ВВІР);
  • Отримати квитанції для оплати послуг в банку;
  • Після оплати, з усіма квитанціями і документами, потрібно повернутися в УМВС (ОВІР) і зробити фото;
  • При терміновому оформленні, документи розглядаються близько 7-ми робочих днів, при звичайному - протягом 20-ти робочих днів.

Зателефонуйте нам і ми проконсультуємо, як це зробити найбільш оптимально.

 

Скільки часу займає оформлення документів та отримання візи?

Процедура оформлення пакету документів по робочому запрошенні на піврічну візу займає 3-4 тижні. До цього терміну необхідно додати час на подачу документів і на отримання рішення Консульства про видачу візи - 7-10 днів.

 

Чи можу я отримати відмову у візі?

 Так. Така ймовірність існує.

Остаточне рішення з видачі візи приймає Консульство Польщі.

Велика кількість відмов через нелегальні запрошеня.

Але, з досвіду отримання віз нашими кандидатами, ми можемо стверджувати, що, якщо у Вас правильно оформлені документи і немає попередніх відмов, з імовірністю майже 100%, Ви отримаєте позитивне рішення щодо видачі національної робочої візи.

 

Які додаткові витрати мене чекають?

 

Ваші додаткові витрати залежать від умов конкретної вакансії (оплати проживання, компенсації харчування, оплати проїзду) і місця роботи.

Як правило, роботодавці забезпечують проживання працівників і компенсують вартість проїзду до місця роботи, іноді, організовують харчування (обід).

Обов'язкові супутні Вашому працевлаштуванню витрати:

• оплата візового збору ППВА - 15 євро;

• квиток на автобус до Польщі - 400-1000 гривень;

• гроші з собою до першої зарплати - 100-150 доларів.

 

 

 

Які гарантії працевлаштування?

 

Українці, які працевлаштовані в Польщі легально, мають такі ж права і соціальні гарантії, як і працюючі поляки.

Важливо пам'ятати, що національна польська робоча віза дає право працювати тільки на території Польщі.

Для того, щоб легально працювати за робочою візою в Польщі, Ви повинні бути працевлаштовані у роботодавця, від якого Ви отримали запрошення. Якщо віза була оформлена по іншому запрошення, по приїзду, або до моменту виїзду, на Вас повинні зареєструвати нове запрошення.

 

 

Як безпроблемно перетнути кордон?

 

Для успішного і безпроблемного перетину кордону Вам потрібно мати з собою документи: паспорт, візу (або інший документ, що дозволяє в'їзд, наприклад, ВНЖ), оригінал запрошення від роботодавця, медичну страховку.

Прикордонний контроль здійснюють співробітники Прикордонної Охорони (Straż Graniczna). Їх може зацікавити мета візиту і умови перебування в Польщі.

Головне, не губитися, бути впевненим у собі і спокійно відповідати на можливі запитання.

Подразделы

Гарячі вакансії
Працівник на виробництво
гаряча
Білостоцький виробник побутової техніки (пилососи, мікрохвильові печі)
від 2350 zl
Залишилися питання?